zondag 15 november 2015

Nieuwe subsidie regeling voor Zonnepanelen en Zonneboilers 2016



Onlangs is door de overheid bekend gemaakt dat er in 2016 een subsidieregeling komt voor zonneboilers en zonnepanelen. Daarnaast wordt de huidige SDE+ subsidieregeling, welke mogelijkheid biedt voor het aanvragen van subsidie voor zonnepanelen installaties met een vermogen groter dan 15 kWp, verruimd tot 8 miljard euro. De planning is om de nieuwe regelingen per 1 januari 2016 de in werking te laten treden.

Hoog Rendement Zonneboilers HR Solar
MetDeZon is uiteraard blij met de kabinetsplannen om groots in te zetten op het binnen bereik brengen van de doelen voor duurzame energie in 2020. De maatregelen die het kabinet aankondigt via het verhogen van het SDE+ budget, maar ook de verruiming voor de zogenaamde Postcoderoosregeling en de nieuwe stimuleringsregeling voor kleinschalige duurzame warmte opties zoals zonneboilers, dragen positief bij aan het behalen van de duurzame energie doelen en versterking van de werkgelegenheid in onze sector.

Voor particulieren blijft de BTW teruggave van uw zonnepanelen systeem ook in 2016 mogelijk Als u in 2016 zonnepanelen koopt, kunt u de betaalde BTW over uw aankoop bij de belastingdienst blijven terug vorderen. In het belastingplan 2016 wordt aan deze teruggave niet getornd. Hierdoor krijgt deze teruggave een structureel karakter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten