zondag 15 november 2015

Minister Kamp brengt positieve boodschap over salderen met Zonnepanelen

De afgelopen maanden is er onrust ontstaan in de markt door ongefundeerde uitspraken op websites die “leads” genereren. Deze websites, waar u een aantal offertes tegelijkertijd kunt aanvragen, verdienen hun geld door uw persoonsgegevens door te verkopen aan 4 of 5 Zonnepanelen leveranciers. De berichten die op deze websites te lezen zijn zijn vaak onvolledig en onwaar, zo ook de berichten over de Salderingsregeling. 


Immers, de onduidelijkheid over het salderen is al sinds juli 2014 van de baan nadat Holland-Solar, de branchevereniging van Nederlandse experts in Zonne-Energie hierover kamervragen had laten stellen aan minister Kamp. Dit betekent dat kopers zich geen zorgen hoeven te maken over de rentabiliteit van gekochte zonnepanelen. Minister Kamp heeft in heldere formulering aan de Tweede Kamer gemeld dat het salderen gehandhaafd zal blijven. De salderingsregeling is een goede en eenvoudige regeling die duurzaam decentrale opwekking goed stimuleert, stelt hij. Minister Kamp adviseert de kamer hier zeker aan vast tot houden tot 2020. Wel stelt hij dat de salderingsregeling erg royaal is en in 2017 geƫvalueerd zou moeten worden, zodat er voor nieuwe installaties vanaf 2020 een nette overgangsregeling kan komen. Hiervoor is ook ruim draagvlak in de Kamer.

Wilt u er overigens absoluut zeker van zijn dat u ook na 2020 volledig kunt blijven salderen, dan is dit ook eenvoudig en simpel. Indien u over een ferraris meter beschikt ( zie afbeelding hiernaast ) kunt u altijd en volledig salderen. Laat deze meter dus gewoon hangen in uw huis en het probleem is opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten